Annons

Sämre service till företag – visar ny statistik

I den landsomfattande undersökningen Insikt får Osby kommun betyget 70 av 100, mot 79 i fjol. Kommunen sjunker därmed i rankningen av service till företagare.
Osby/Östra Göinge • Publicerad 14 maj 2020

Högst betyg ges för bemötande, med ett index på 79. Störst utmaningar bedöms ligga inom miljö- och hälsoskydd, som ges 64 i index.

– Ett bra företagsklimat är viktigt för att företag ska kunna utvecklas här, och avgörande för jobben i vår kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Niklas Larsson (C) till kommunens webbsajt.

Annons

– Miljö- och byggenheten hade stor personalomsättning under 2019, vilket återspeglas i resultatet, säger miljö- och byggchef Håkan Bergknut.

Efter mätningen, som genomfördes för nästan ett år sedan, lanserades bland annat en digital service för bygglov för att underlätta ansökningarna.

Knappt två tredjedelar av företagen som haft ärenden hos Osby kommun under året svarade på enkäten.

Hur det gick för grannkommunen Östra Göinge?

Det vet... ingen.

— Tyvärr. Det är för få som svarar på enkäten, därför får vi inget resultat. Senaste gången vi var med såg det väldigt bra ut, men vi vill hemskt gärna att folk svarar så att vi kan få reda på om det är något vi kan förbättra. Ändras inte detta så får vi överväga om vi ska vara med, för det är inte gratis att vara med i en sådan här undersökning, säger Jonas Rydberg, kommunchef i Östra Göinge.

Jonas Rydberg, kommunchef i Östra Göinge.
Jonas Rydberg, kommunchef i Östra Göinge.Foto: Mikael Persson
Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons