Annons

SD vill att kommunen inför webbsända möten ”skyndsamt”

SD i Östra Göinge går vidare med sin önskan om webbsända sammanträden i kommunfullmäktige. Partiet önskar, genom en motion, att kommunen skyndsamt inför detta. Men, man får blankt nej av kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M).
Östra Göinge • Publicerad 7 april 2020
Stefan Wiloboken (SD).
Stefan Wiloboken (SD).Foto: Mikael Persson

I drygt en veckas tid har Sverigedemokraterna argumenterat för att man ska införa webbsändning av fullmäktige, precis som Osby kommun har haft i flera år.

Nu har ledamoten Stefan Wiloboken (SD) lämnat in en motion om detta.

Annons

Partiet yrkar på att man inför detta skyndsamt och väljer en mobil lösning, som Osby gjort, med välkända kostnader (95 000 kronor per år) tills en annan lösning är på plats.

”En snabb lösning av webb-tv säkerställer kommuninvånarnas demokratiska rättigheter, samtidigt som förtroendevalda som på grund av neddragning i nuläget inte medverkar, då kan ta del av kommunfullmäktiges möten”, skriver Wiloboken.

Tidningen har tidigare berättat att Östra Göinge, likt många andra kommuner, dragit ner på antalet ledamöter under coronakrisen, samt om Moderaternas ovilja att införa webbsändningar innan mer proffsiga sändningar kan göras i det nya kommunhuset, som ska stå klart i mars 2022.

Patric Åberg klargör också sin ståndpunkt i ett svar till den insändare som SD:s gruppledare Göte Färm har skrivit:

”Att lägga tid på att starta webbsändningar mitt i det krisläge som coronapandemin medför just nu kommer inte jag att medverka till”, skriver Åberg i sitt svar och väljer att i stället fokusera på vård och omsorg till gamla och sjuka Göingebor.

Treklövern (Moderaterna, Centern och Kristdemokraterna) har den här mandatperioden majoritet i kommunfullmäktige, efter Moderaternas succéval 2018.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons