Annons

Skräp och bråte på båtplatsen

På Immelns båtplats i hamnen ligger rostiga båtsläp, uttjänta båtar och bråte och skräpar i buskarna. Ingen vacker syn, men kommunen har inget tillstånd att ta bort bråten i nuläget.
Östra Göinge • Publicerad 22 juli 2008
Kultur, fritid och turismchef Maria Ehrenberg vill hitta ägarna till båtsläpen på Immelns båtplats. Bild: Sandra Henningsson
Kultur, fritid och turismchef Maria Ehrenberg vill hitta ägarna till båtsläpen på Immelns båtplats. Bild: Sandra HenningssonFoto: 

- Vi har hört med polisen och det är en lång avstjälpningsprocess att ta bort grejerna. Tyvärr har vi inte juridisk rätt till det just nu, säger Maria Ehrenberg som är kultur-, fritids- och turismchef i Östra Göinge kommun. Tidigare låg bråten längre in i buskarna, men togs fram förra året för att ägarna skulle hittas.

 

Annons

- Vi har satt upp lappar och försökt få tag på ägarna för att få bort grejerna. Än så länge har ingen hört av sig, säger Maria Ehrenberg.  

Och nu börjar det bli bråttom. Det är snart dags för "Musik i Immeln" och Bodagarna med många besökare i Immelns hamn. Tills dess ska båtarna och släpen bort.  

Maria Ehrenberg vill gå försiktigt fram och vädjar till allmänheten om hjälp i första hand. Den som har upplysningar om släpen och båtarna kan ringa fritidsintendent Stig Nordin på nummer 044-775 60 63.

Jens Oscarsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons