Annons

Sme'ns baglomma gästar Broby hembygdspark

Kultbandet Sme'ns baglomma gästar Broby hembygdspark på lördag.
– Jag tror Broby behöver det här, säger Eddie Martinsson från arrangerande Göinge hembygdsförening.
Broby • Publicerad 2 september 2021
Sme'ns baglomma.
Sme'ns baglomma.Foto: Pressbild

Bandet från nordöstra Skåne är tillbaka igen efter en ofrivillig coronapaus, men behöver möjligtvis ingen närmare presentation efter åratal av spelningar på exempelvis Helgeåfestivalen (nuvarande Time to rock) samt Kristianstadsdagarna.

Nu, 17.00 på lördag, intar de hembygdsparkens nya scen. Det maximala antalet biljetter som får säljas till evenemanget är satt till 600 så här i coronatider och hittas på tre ställen i Broby: Lindvalls, Ica och Coop och kostar en hundralapp vardera. Resterande biljetter säljs på plats.

Annons

– Vi ska vara jäkligt glada om vi når 600, säger Martinsson och tipsar om att besökare bör ta med sig filt eller stol att sitta på.

– Vädret kan vi ju inte råda över, men det ser bra ut. Jag tror Broby behöver det här, så jag hoppas att folk går man ur huse. Dessutom är det ju utomhus så här i coronatider. Det kan inte bli bättre!

Fakta

Sme'ns baglomma

Startades 1993 av Jonas Nilsson och hans morbor Pälle. Nuvarande konstellation har spelat ihop i 23 år och består av grundaren Jonas Nilsson (sång och trummor), Roger Munch (bas), Peter Sonnsjö (gitarr) och Anders Nilsson (piano och dragspel). Bandet har sin replokal i Knislinge.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons