Annons

Stor glädje när Tranan öppnade

– Härligt med husmanskost, jag gillar detta, sa Svenna Mankell som var en av de första gästerna när Tranan öppnade på måndagen.
– Det känns verkligen spännande, sa Rebecca Elnefur som stod i kassan och hälsade välkommen.
Sibbhult • Publicerad 21 oktober 2019
Anders Frostensson, Patrick Landerberg och Leif Rydh har längtat efter nyöppningen av Tranan.
Anders Frostensson, Patrick Landerberg och Leif Rydh har längtat efter nyöppningen av Tranan.Foto: Lasse Ottosson

Ren och skär glädje. Så kan man sammanfatta besökarnas stämningsläge när de slog upp dörren och promenerade in på Tranan I Sibbhult. Många var det som hade längtat efter den här dagen.

– Det här räddar mitt liv. Nu är det slut på mackorna som jag levt på sedan semestern, konstaterar Patrick Landerberg som jobbar på Sibbhultsverken och är van vid att ha en lunchrestaurang att gå till.

Annons

Hans arbetskamrater Anders Frostensson och Leif Rydh är också glada och förväntansfulla.

– Det här är superbra, vi har verkligen saknat Tranan. Det är ett måste med en restaurang när det finns så här pass många fabriker runt omkring. Dessutom är det roligt att de vill satsa på närproducerat, säger Frostensson.

Även Svenna Mankell, som jobbar på Göinge utbildningscenter, är glad över att det kommit nya entreprenörer till Tranan.

– Tanken är att våra gymnasieelever ska börja äta här, och det här lovar gott, säger han nöjd med dagens meny med biff bourguignon.

– Jag tror att det här kan vara en bra miljö för våra gymnasieelever, tillägger han.

Svenna Mankell gav högsta betyg efter den första måltiden.
Svenna Mankell gav högsta betyg efter den första måltiden.Foto: Lasse Ottosson
Simon Moldovan, Andrada Montean, Bobban Kukulovic och Rebecca Elnefur tycker de blivit väl mottagna av matgästerna.
Simon Moldovan, Andrada Montean, Bobban Kukulovic och Rebecca Elnefur tycker de blivit väl mottagna av matgästerna.Foto: Lasse Ottosson

Bakom nya restaurang Tranan står krögarna Simon Moldovan och Bobban Kukulovic som tidigare drivit Åhus Bistro vid Kantarellen i Åhus. Tillsammans med Rebecca Elnefur och Andrada Montean hälsade de matgästerna välkomna.

– Det här känns spännande och lite pirrigt så här i början, säger Rebecca som står i kassan.

– Det här är ju något nytt och man vet inte hur det ska mottas, men hittills känns det bara bra, säger Bobban Kukulovic.

På menyn finns dagens lunch och ett vegetariskt alternativ. Varje dag finns det också hamburgare, räksmörgås och en fiskrätt att välja på.

En del saker var nytt för matgästerna. Bland annat att man inte behöver duka undan efter sig själv.

Annons

– Det känns lite lyxigt, sa en av gästerna.

En del var nytt, på Tranan. Bobban Kukulovic servade gästerna med avdukning.
En del var nytt, på Tranan. Bobban Kukulovic servade gästerna med avdukning.Foto: Lasse Ottosson
Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons