Annons

Stort sug efter motion: Mild vinter och social gemenskap i coronatider kan påverka

Mitt i coronatider drar Hjärsåsmotionen i gång. Och sugen efter motion och lite gemenskap i den friska luften är riktigt stort.
Hjärsås • Publicerad 4 april 2020
Hjärsåsmotionen har årspremiär på söndag.
Hjärsåsmotionen har årspremiär på söndag.Foto: Tom Wall

– Vi hade 110 anmälningar från höstavslutningen nu till starten, det har aldrig hänt att det varit så många. Jag tror att det milda vädret påverkat motionärerna, det har ju inte varit någon riktig vinter, säger Ylva Malm Ekvall från arrangerande Hjärsås-Värestorp IF.

På söndag är det premiär för i år. Det handlar alltså om att ta sig ut och röra på sig. Hur spelar ingen roll, inte sträckan heller. Man kan alltså välja mellan att springa, gå och cykla.

Annons

– Eller varför inte ta en tur med hästen? Det var det en i fjol som gjorde, säger Malm Ekvall.

För en ”tjuga” för vuxna och en ”femma” för barn är man med och tävlar om kaffe och lotter, efter att ha lämnat in en anmälan genom brevinkastet vid Ungdomens hus i Hjärsås, vilket är det enda sättet att anmäla sig så här i coronatider.

Eftersom intresset för motion varit så stort har arrangören beslutat att göra en separat dragning. Vinnarna redovisas i faktarutan. De som anmäler sig den här veckan är med i söndagens dragning.

– Vanligtvis kan man anmäla sig på plats, 09.00-11.00, på söndagen. Men den här gången, i coronatider, kör vi det obemannat, säger Malm Ekvall.

Fakta

Vinnare i vinter

Sverigelott: Ebbe Carlsson (Knislinge), Vagn Schnoor (Hanaskog), Bo Håkansson (Hanaskog) och Ylva Malm Ekvall (Immeln).

Kaffe: Ebbe Carlsson (Knislinge) och Bo Håkansson (Hanaskog).

Månadsvinnare: Åke Nilsson (Hanaskog) får 200 kronor, Vagn Schnoor (Hanaskog) får 100 kronor.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons