GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Trendbrott för Östra Göinge: Tio bekräftade fall av covid-19

Tisdagens siffror från Region Skåne visar att det nu finns tio bekräftade fall av covid-19 i Östra Göinge, från att tidigare ha varit 0-9 fall. Men ännu finns inga fall inom hemtjänst, LSS eller äldreomsorg – enligt kommunchefen.
Östra Göinge • Publicerad 16 juni 2020
Jonas Rydberg, kommunchef i Östra Göinge, kommenterar de nya siffrorna.
Jonas Rydberg, kommunchef i Östra Göinge, kommenterar de nya siffrorna.
Foto: Johan Nilsson/TT

Tisdagens färska siffror visar på ett trendbrott för Östra Göinges knappt 15 000 invånare.

Tio bekräftade fall är samtidigt lägre än snittet för Skåne.

I nordöstra Skåne sticker Hässleholm ut, med 98 bekräftade fall på sina 52 000 invånare. Kristianstad, med 86 000 invånare, har 72 fall.

– Nu har provtagningen också ökat i Östra Göinge och resten av Skåne. Men vi har inte fått in smittan i äldreomsorgen eller hos andra utsatta grupper i vår kommun. Det är det viktigaste och hade läget varit annorlunda hade jag hört talas om det, säger kommunchefen Jonas Rydberg.

Vad säger du till göingarna?

– Jag har två tips att ge så här under pandemin, som är lätta att ta till sig och som jag upprepar. Håll avstånd och tvätta händerna.

Fakta

Konstaterade fall av covid-19

Bromölla: 0-9.

Östra Göinge: 10.

Osby: 10.

Kristianstad: 72.

Hässleholm: 98.

Siffrorna avser konstaterade fall med personer som är folkbokförda i respektive kommun, men speglar inte hur många som är sjuka av covid-19 just nu, utan endast totalt antal konstaterade fall efter provtagning.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.