Annons

Ulrika Johansson vann Model Search Worldwide

Sjuttonåriga Ulrika Johansson från Knislinge har vunnit Skandinaviens största modelltävling, ett kontrakt värt 500000 kronor och en flygbiljett till Milano.
Östra Göinge • Publicerad 13 december 2002
Ulrika Johansson har aldrig gjort något riktigt modelljobb, men hon har ställt upp i två modelltävlingar. Den senaste, Skandinaviens största, vann hon. BILD: LASSE OTTOSSON
Ulrika Johansson har aldrig gjort något riktigt modelljobb, men hon har ställt upp i två modelltävlingar. Den senaste, Skandinaviens största, vann hon. BILD: LASSE OTTOSSONFoto: 

Model Search Worldwide är en internationell, välrenommerad modelltävling som har funnits sedan 1992. Arrangörernas mål är att hitta nya manliga och kvinnliga talanger för att kunna introducera dem för den internationella modeindustrin I Sverige tas semifinalisterna ut vid lokala deltävlingar runt om i landet, i år besökte Model Search-turnén bland annat Kristianstad och Hässleholm. Vid tävlingen i den sistnämnda staden, närmare bestämt på Björksäter, deltog 17-åriga Ulrika Johansson från Knislinge. I torsdags, vid 14-tiden, fick hon ett samtal från Andrea Belluso från Model Search. – Han sa att han hade en trevlig nyhet. Du har vunnit tävlingen. Du måste skämta, sa jag. Men det gjorde han inte. Jag fick en chock, jag blev faktiskt ganska paff, men jag blev jätteglad, säger Ulrika Johansson och fortsätter: – Jag har vunnit ett modellkontrakt på nio månader och en halv miljon kronor. Om jag tar det. Och det är inte självklart. Det finns nämligen ett aber. En modellkarriär i Milano, det är dit vinnaren kommer att flygas om hon tackar ja, går inte att kombinera med gymnasiestudier vid det samhällsvetenskapliga programmet på Österängskolan. – Jag har faktiskt inte riktigt bestämt hur jag ska göra. Det är ett ganska stort steg att ta, säger Ulrika Johansson och förklarar att det var hennes föräldrar och kompisar som fick henne att bege sig till Björksäter i mars. Samtidigt sticker hon inte under stol med att det skulle vara kul att prova vingarna Milano, eller varför inte i New York, Paris eller Tokyo? – Men herregud. Jag trodde inte ens att jag skulle vinna på Björket. Nu gjorde hon emellertid det och därmed har ytterligare ett problem uppstått, om än ett angenämt sådant. Vad gör en 17-åring med 500000 kronor? – Jag vet faktiskt inte. Jag har inte funderat så långt, men man kan ju göra ganska mycket. Magnus Grunnon 044-47004 magnus.grunnon @kristianstadsbladet.se

KNISLINGE
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons