Annons

Veteranfordon ska locka fler till samlarmarknad

GLIMÅKRA. Antik och samlarmarknaden i Glimåkra utökas med en veteransamlarmarknad. Vid årets tillställning kommer hugade utställare och samlare med intresse för veteranfordon att samlas. Bland annat kommer en hopfällbar fallskärmscykel att ställas ut i samband med marknaden.
Östra Göinge • Publicerad 17 januari 2001
Veteraner är en nyhet. Ingvar Ekvall (till vänster) och Stig Persson är två av arrangörerna av antik, samlar och veteranmarknaden i Glimåkra på långfredagen. Bild: PER ROSENQVIST
Veteraner är en nyhet. Ingvar Ekvall (till vänster) och Stig Persson är två av arrangörerna av antik, samlar och veteranmarknaden i Glimåkra på långfredagen. Bild: PER ROSENQVISTFoto: 
Döpt efter kung. Rex Villiers från 1938 i all sin glans.
Döpt efter kung. Rex Villiers från 1938 i all sin glans.Foto: 

För fjärde långfredagen i rad anordnar Glimma Hockey en antik och samlar marknad på Trollarinken i Glimåkra.

En nyhet för i år är att det även kommer att finnas möjlighet att handla med veteranare.

Annons

Utanför ishallen står Stig Persson och visar stolt upp en av sina veteranmotorcyklar. Det är en havsblå båge med välkromade detaljer av märket REX Villiers från 1938. Stig berättar att den är tvåväxlad och att cykeln har en motor som är på 98 kubik.

Det är tredje året som han ställer ut sina veteranmotorcyklar på marknaden. I år kommer han att ha med sig ett 20-tal cyklar från olika länder och av olika märke.

–De rör sig om motorcyklar från 1938 fram till idag, inflikar Ingvar Ekvall, som håller i marknaden tillsammans med Gert Erlandsson.

Bland annat berättar Stig Persson om den hopfällbara fallskärmscykeln som britterna använde vid Normandie under andra världskriget. Visserligen är hans fallskärmscykel från 1946, men den är av samma modell som användes under kriget.

Ska du själv sälja och handla i år?

–Nä, det tror jag inte att jag gör, svarar Stig och påpekar att han nog kommer att ha fullt upp ändå.

–Ifjol tror jag att hälften av de som var här besökte mig när jag ställde ut mina motorcyklar. Antik och samlarmarknaden som arrangerades i Folkets Park före jul blev minst sagt en succé.

–Det var helt fullt och vi var tvungna att tacka nej till några säljare, berättar Ingvar Ekvall.

När marknaden arrangeras i ishallen på långfredagen är det betydligt mer plats, men arrangörerna räknar ändå med att det kommer att bli fullt.

–Vi hoppas på att det kommer 100 samlare i år, säger Gert Erlandsson, och tillägger att kommer det att säljas allt möjligt och att handlarna kommer från hela södra Sverige.

roger.bing@kristianstadsbladet.se

Av Roger Bing 044-47000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons