Annons

Ytterligare en häst har försvunnit

Det är inte bara hästen Ametist som försvunnit efter det att Veronica Larsson tagit över äganderätten. När en debatt drog igång på Sveriges största hästforum, bukefalos.com, visade det sig att Therese från Blekinge råkat ut för samma sak.
Östra Göinge • Publicerad 7 juli 2008

- Jag sålde en häst till henne i oktober, ett 14-årigt varmblod, säger hon.

Therese hade bytt sig till hästen men upptäckte att de två inte passade ihop. Hästen annonserades därför ut på nätet. Veronica Larsson svarade och köpte hästen för 3 000 kronor. Hon blev erbjuden utrustning till, men var inte intresserad.

Annons

- För hästen skulle bara gå som sällskap åt en annan häst.

När Therese försökt nå Veronica Larsson på den uppgivna e-mejladressen kom alla brev tillbaka.

- Och jag hittade inte köpekontraktet vi upprättat så jag kunde inte ringa henne. Jag ville ju bara ha reda på hur det gått för henne och hästen.

När debatten drog igång på nätforumet började Therese leta ordentligt och hittade kontraktet.

På vilket Veronica Larsson står med en boxadress i Glimåkra och med samma mobilnummer som förra ägarna till Ametist åtskilliga gånger försökt nå henne på.

Även tidningen Ridsport har uppmärksammat Ametist. Inte heller Ridsport har lyckats få svar av Inge Larsson på Knorrevångens Slakteri AB eller dottern Veronica Larsson.

Inga-Lill Bengtsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons