Annons
Nyheter

Resenotiser

Nyheter • Publicerad 16 januari 2004

Dyrbara snöskulpturer

Yoko Ono och Eva Rothschild kommer att ställa ut skulpturer av snö och is på The Snow Show i finländska Kemi och Rovaniemi i vinter. De båda internationellt kända konstnärerna får sällskap av ytterligare ett 20-tal konstnärer och arkitekter. Utställningen är öppen för allmänheten från 12 februari till 31 mars. (TT Spektra)

Annons

Renovering av museum

Det holländska museet Stedelijk i Amsterdam kommer att stänga för en omfattande renovering. Museet kommer att återinvigas tidigast om två år. Samtidigt flyttas en del av museets kollektion till Amsterdams före detta TPG byggnad (centrala postkontoret). Andra delar av Stedelijk Museums kollektion flyttas tillfälligt till Museum of the Modern Art i Arnhem, Cobra Museum i Amstelveen samt Nieuwe Kerk i Amsterdam. (TT Spektra)

Direktflyg till Österrike

Flygbolaget Welcome Air öppnar en ny linje från Göteborg-Landvetter flygplats till österrikiska Graz. Det blir tre turer i veckan till Hannover och Innsbruck. Till en början sker flygningarna med flygplan som har plats för 32 passagerare. (TT Spektra)

Mode på väggarna

Modefotografen Helmut Newton ställer ut nya och gamla bilder på Helsingfors Konsthall under tiden 31 januari till 7 mars. Newton som räknas till en av världens främsta modefotografer visar delar av sina två senaste serier Sex & Landscapes och Yellow Press. (TT Spektra)

Nyårsfirande i repris

För alla som inte tröttnat på allt vad nyårsfirande och fyrverkeri heter finns det en möjlighet att fira en gång till. Det storslagna kinesiska nyårsfirandet i Amsterdam äger rum den 22 januari i Amsterdams Chinatown mellan Stormsteeg, Gelderse Kade och Zeedijk. (TT Spektra)

Party för Runeberg

Den finske nationalskalden Johan Ludvig Runebergs 200-årsdag ska firas med buller och bång. Bland annat kommer det att bli en stor utomhusfest samt nationellt firande i Borgå domkyrka på jubileumsdagen den 5 februari. Samtidigt öppnas Runebergs hem för allmänheten igen efter nästan två års renovering. (TT Spektra)

Annons

Prognosmiss för flyget

Antalet passagerare på Luftfartsverkets flygplatser minskade med sju procent under 2003, trots att Luftfartsverkets prognos pekade på en tillväxt. Inför 2004 tror man dock på en ökning med två procent av antalet passagerare, uppger verket i ett pressmeddelande. (TT Spektra)

//bilder: 1

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons