Annons
Simrishamn

Ernst söker gård på Österlen till sommarens program

TV-programmet ”Sommar med Ernst” kan komma att spelas in på Österlen.
Produktionsbolaget söker just nu efter en ”magiskt vacker gård”.
Österlen • Publicerad 10 januari 2019
Ernst Kirchsteiger söker hus på Österlen till inspelningen av 2019 års "Sommar med Ernst".
Ernst Kirchsteiger söker hus på Österlen till inspelningen av 2019 års "Sommar med Ernst".Foto: Janerik Henriksson/TT

Vintern har knappt börjat, men hos produktionsbolaget för Ernst Kirchsteigers tv-program är planeringen inför sommaren i full gång. Just nu söker man en inspelningsplats, bland annat på Österlen.

– Vi söker hus över hela Sverige, men det är mycket möjligt att vi hamnar på Österlen. Det vi vill ha är en magiskt vacker gård, hus eller torp och det finns det många av på Österlen, säger Åsa Örtengren, pressansvarig för programmet på TV4.

Annons

Ernst Kirchsteiger äger själv hus på Österlen, men det är ingenting som kommer att påverka valet av inspelningsplats.

– Österlen har många fördelar men var vi till slut landar beror helt på vilka objekt vi får in.

Som vanligt bygger programmet på att den valda gården ska renoveras och fixas till, samtidigt som det lagas en hel del mat.

– Därför vill vi helst inte ha en fastighet som är helt färdig. Programidén bygger ju på att Ernst utvecklar och rustar, säger programmets producent Henrik von Kern.

På Facebook efterlyser han objekt för sommarens inspelning. De som har tips uppmanas mejla TV4 och bifoga både bilder och information om huset. Mejladressen är sommarmedernst@tv4.se .

Emma LawessonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons