Annons
Nyheter

Arctic Monkeys: Humbug

Den brittiska slyngelrockens mest tokhyllade band på senare år är utan tvekan Sheffieldgänget Arctic Monkeys. Så slog också debuten "Whatever People Say I Am, That's What I'm Not" från 2006 ett försäljningsrekord som hette duga; 360 000 sålda exemplar första veckan har varken Beatles , U2 eller Madonna mäktat med.
Nyheter • Publicerad 25 augusti 2009
Artic Monkeys. Bild: Scanpix
Artic Monkeys. Bild: ScanpixFoto: 

Så blev Arctic Monkeys genombrott också en tydlig signal om nätets betydelse. Gruppens välbesökta MySpace-sida var en viktig komponent i sammanhanget.

Tredje albumet nu. Och Alexander Tyler och hans mannar har uppenbarligen känt ett behov av att utvecklas. Josh Homme (Queens Of The Stone Age) har hyrts in som producent. Varför då kan man undra?

Musikaliskt syns parallellerna få. Arctic Monkeys försöker och försöker men kommer ingen vart. Ett andra klassens The Coral med lite ökendamm under fingrarna är en tanke som återkommer. Ganska tråkigt med andra ord.

Christer Paulstrup
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons