Annons
Nyheter

Blackmore's Night: Secret Voyage

Ritchie Blackmore (ex Deep Purple, Rainbow) och sångerskan Candice Night fortsätter att gräva sig ner i det europeiska folkmusikarvet. På nya plattan har paret fiskat upp traditionella melodier från lite varstans.
Nyheter • Publicerad 22 juli 2008

Franskt, brittiskt och ryskt samsas här. Bland annat. Ena stunden pompöst in absurdum. Inledande "God Save The Keg" börjar i all enkelhet för att mot slutet blåsas upp i kolossalformat.

Annat, som den omgjorda Rainbow-låten "Rainbow Eyes", håller en mer konsekvent linje. Emellanåt känns materialet väl förutsägbart i sin uppbyggnad. Visst, det är ingen som hymlar om att det är renässanstänk som styr musiken här. Samtidigt är det ingen giltig ursäkt för att göra musik utan överraskningar. Fast det är klart, Elvis-covern "Can"t Help Falling In Love" är ju verkligen otippad i sammanhanget - även om den nu aldrig borde ha spelats in …

Christer Paulstrup
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons