Annons
Nyheter

Louise i högform

Nyheter • Publicerad 23 januari 2004
Louise Hoffsten har blues. Bara så att den amerikanska publiken vet. BILD: PRESSENS BILD
Louise Hoffsten har blues. Bara så att den amerikanska publiken vet. BILD: PRESSENS BILDFoto: 

Louise Hoffsten:

Knäckebröd blues

Annons

(Border music)

Klassikern "The Seduction of Sweet Louise" inleder Louise Hoffstens nya "Knäckebröd blues" och det är svårt att inte få en "crush on sweet Louise". Titeln känns urtöntig och påstås vara tagen för att skivan ska kännas exotiska på amerikanska marknaden.

Bakgrunden till att Louise Hoffsten lanseras i USA är att Bob Merlis från det amerikanska bolaget Memphis international kom i kontakt med Hoffsten när han kom till Polarprisgalan.

Att Merlis tände på Hoff-stens tolkningar av ett antal bluesklassiker är inte svårt att förstå. Känslor som smärta, förvirring och hopp känns i äkta i Louise Hoffstens blues, hon har själv upplevt både de ljusa och de mörka sidorna av livet.

Louises tolkningar av "I just wanna make love to you" och "I guess I'm a fool" är bara två av flera exempel på Knäckebröd blues känns helgjutna. Ingångslåten "The seduction of sweet Louise" är också riktigt, riktigt bra...

Skivan "Blues" släppte Louise Hoffsten i Sverige tillsammans med sin bok med samma titel. Musiken är nu remastrad för att passa bättre på den amerikanska marknaden. Resultatet är som sagt lysande, min enda invändning är det hårdsmälta namnet...

Bengt-Inge Schölin

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons