Annons
Nyheter

Mew: No more stories...

Klart ett band med ett namn på tre bokstäver ska hålla sig med tjugotreordstitlar. Det är låten "Hawaii Dream" som fått släppa till i princip hela texten till betitlandet av detta gruppens femte fullängdare.
Nyheter • Publicerad 18 augusti 2009
Mew. Bild: Sony/BMG
Mew. Bild: Sony/BMGFoto: 

Vill minnas att jag i recensionen av "Mew, and the Glass Handed Kites" från 2005 beskrev Jonas Bjerres sångröst som gravitationsföraktande. Steglöst flög hans stämma upp i de högre sfärerna. På den punkten har inget förändrats.

Bjerre är en unik tillgång för danskbandet från Hellerup norr om Köpenhamn. Mew har en förmåga att blanda in en rad väsentligheter i sina låtar; inte bara Bjerres sång utan även gitarrspelet och trummornas ofta oförutsägbara rytmmönster kittlar lyssnandet lite extra mest hela tiden.

I somras släpptes ep:n "No More Stories". Dess långnamne till album rymmer några spår därifrån, så som utmärkta "Introducing palace players" och "Repeaterbeater". Men här finns så mycket mer av värde. "Cartoons and macramé wounds" är sju minuter och nitton sekunder pur drömpopsmagi. Den mjukt mullrande kraften i "Vaccine" tar kål på alla invändningar.

Christer Paulstrup
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons