Annons
Nyheter

Stereo MC's: Double Bubble

Det går säkert att kategorisera Stereo MC's som ett one-hit-wonder, men jag tycker att det är aningen orättvist. Stereo MC's är mer än bara "Step it up". I sina bästa stunder kan de fortfarande funkera riktigt bra.
Nyheter • Publicerad 22 juli 2008

"Get it on" svänger fantastiskt skönt och bomb the bass-refrängerna i "City lights" väcker ett avsomnat 1990. Det är denna känsla av "vi släpper iväg det" som jag gillar hos bandet. Halva "Double Bubble" har denna känsla.

Det blir betydligt sämre när Stereo MC's lämnar den lekfulla mixen av funk och electronica och drar sig in på stigar upptrampade av engelska indierockgrupper. Då finns det egentligen ingen som helst anledning att lyssna på gruppens musik. Det blir kanske aldrig dåligt, men visst går det att hitta bättre indie.

Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons