Annons
Nyheter

Telekinesis: Telekinesis

Somlig pop har en förmåga att låta så enkel och oförställd att man undrar vad flertalet övriga utövare i genren egentligen sysslar med.
Nyheter • Publicerad 11 augusti 2009

Hur kan Telekinesis få det att lyfta utan att tillsynes anstränga sig ett dyft? Vad är det för hemlig formel Michael Benjamin arbetat efter när han med sådan självklar elegans snott ihop de elva+fem spår (album och en ep) som utgör "Telekinesis"?

Som nära samarbetspartner har Benjamin haft Death Cab For Cuties gitarrist Chris Walla. Faktiskt lite kusligt hur lika Telekinesis-Benjamin och Death Cabs vokalman Benjamin Gibbard ligger i sångregistret emellanåt. Vet Walla var han är?

Telekinesis har en förmåga att bygga något stort av bara några få enkla ackord. Benjamins utmärkta röst tycks helt friktionsfri och höjer varje spår över mängden. Telekinesis är sommarpop av hög kvalitet, absolut skyldig Beach Boys ett tack för ett och annat melodilån.

Christer Paulstrup
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons