Annons
Nyheter

The Subways: All Or Norhing

Nyheter • Publicerad 1 juli 2008

The Subways

All Or Norhing

Annons

(Warner)

Den nya våg av skramliga brittiska rockband som ramlade över oss för några år sedan knoppar nu av sig nya telningar. Scenen, med Arctic Monkeys som den främsta ledstjärnan, har producerat en rad starka album på senare år. Ett av de bästa var utan tvekan The Subways debut "Young For Eternity" ("Oh Yeah" och "Rock & Roll Queen" spelades flitigt i svensk radio).

Det har gått tre år nu sedan dess. Bandets poprock har blivit allt tyngre. Så har också Nirvana-producenten Butch Vig hållit i trådarna. Inspiration sägs ha hämtats från bland annat Refused och Death Cab For Cutie. Och visst, gapig intensitet och melodikänsla går hand i hand här.

Växelsången mellan Billy Lunn och Charlotte Cooper sätter tydlig prägel på materialet, som då och då för tankarna till irländska Ash i sina bättre stunder.

Christer Paulstrup
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons