Annons

2–3 mot HIF – godkänd premiär för Mjällby

FOTBOLL Mjällbytränaren Hasse Larsson vill definitivt inte dra några större växlar på Mjällbys uddamålsförlust 2–3 mot allsvenska guldfavoriterna i årets tidiga första träningsmatch. Istället blir det hem till Lister för hårdträning igen. –Nu vet jag vad vi behöver jobba med, säger Larsson.
Sport • Publicerad 28 januari 2001
Den nygamle Mjällbyhjälten satte 1–0 bakom Helsingborgs Fredrik Larsson efter drygt en kvarts spel träningsmatchen.Bilder: ROLAND BENGTSSON/HD
Den nygamle Mjällbyhjälten satte 1–0 bakom Helsingborgs Fredrik Larsson efter drygt en kvarts spel träningsmatchen.Bilder: ROLAND BENGTSSON/HDFoto: Simon Sjöfors jublar.

I fjol missade Mjällby allsvenskan med en straffspark.

I år, med i princip samma spelartrupp, ska det hålla hela vägen.

Annons

Och första styrkebeskedet kom redan i lördags, mot HIF på Olympias grusplan.

Visserligen mellan två nedtränade lag, mitt i hårdaste träningsperioden, men 2–3 och jämnt spel mellan lagen är ett bevis för att Mjällby är på rätt väg.

–Visst är jag nöjd med lagets insats, men vi bjuder på lite enkla mål. Vi behöver jobba mer med vårt passningsspel och tempo…Samma saker som vi ständigt behöver jobba med, säger Larsson. Den tidiga träningsmatchen – föranledd av att HIF ville ha ett par grusmatcher med sig när de åker till La Manga på träningsläger nästa vecka – gav Hasse Larsson en del svar – och en del att fundera över:

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons