Annons

23 år – och redan fotbollstränare

FOTBOLL En gång var han en lovande talang i Kristianstads FF och Bromölla. Men så kom skadorna. Nu har Jens Larsson, 23, sadlat om och är traktens yngste tränare. –Om någon sagt till mig för fem år sen att jag skulle vara tränare vid 23 så hade jag bara skrattat, säger han.
Sport • Publicerad 12 april 2001
Efter lite funderande bestämde Jens Larsson sig för att göra ett försök som tränare. –Jag hade varit feg om jag inte tagit chansen, säger han.Bild: PETER ÅKLUNDH
Efter lite funderande bestämde Jens Larsson sig för att göra ett försök som tränare. –Jag hade varit feg om jag inte tagit chansen, säger han.Bild: PETER ÅKLUNDHFoto: Ung tränare.

Efter förra säsongen gjorde Roger Thell klart att han tänkte lämna Everöds IF efter en lyckad tränarsejour.

Thell hade fört upp Everöd till division V (1999) och även hållit kvar klubben (2000).

Annons

Styrelsen jagade en ersättare och första budet gick till – Jens Larsson, 23.

–Min första tanke var ”nej”, men så pratade jag med spelarna och kände deras stöd och så tänkte jag om, säger Jens.

–Jag tycker att jag varit feg om jag inte tagit chansen. Och det är en seriös satsning. Han utesluter inte en tränarkarriär högre upp i seriesystemet om ett par år. Han har nyligen klarat av tränarutbildningens steg 1 och det ska bli fler steg. Samtidigt har han spelat på ganska hög nivå, division II med Bromölla som högst.

–Spelarna vill lära sig och förhoppningsvis har man lite att lära ut, säger Jens Larsson som tar hjälp av Jonas Ekström, hjälptränare.

Men resultaten har tagit tid. Det är först i den senaste träningsmatchen, mot Knislinge som spelet stämt.

–Vi ledde med 3–1 men tappade sista kvarten och förlorade med 3–4, säger Jens som ändå tror att matchen var ett steg i rätt riktning.

Det kan behövas för Everödstränaren vill få en bra start.

–Det är viktigt att vi får en bra start i serien. Vinner man tre-fyra matcher i början kommer självförtroendet. Under försäsongen har Jens Larsson bara spelat sporadiskt och det är tveksamt om han kommer att spela under året. Han dras med en skadad fotsena.

För det var ju det här med skadorna. Jens Larsson har blivit känd som en spelare som gått sönder på löpande band och som varit skadad större delen av sin karriär.

Skadelistan är lång; Fotoperation som 16-åring, låroperation vid 19, avslitet ledband i knät 1999, däremellan en trasig menisk och nu alltså en fotsena som han väntar på att få opererad.

Annons

–Jag har haft en jäkla otur. Ortopeden Jan Rading sa det att ledbandet och fotsenan, det är såna skdor som inte finns, säger Larsson.

Men samtidigt erkänner han.

–Jag har väl inte lyssnat på min kropp och kanske förvärrat en del skador.

Efter operationen hoppas han att skadorna ska vara över och att han ska kunna koncentrera sig på fotbollen fullt ut.

Om det blir spel redan från serien startar återstår att se.

–Jag har inte kunnat träna ordentligt och jag får snacka med spelarna vad dom tycker, säger Jens Larsson som egentligen skulle varit tillbaka i Bromölla vid det här laget.

Efter att han varit skadad under större delen av 1999 så gick han, efter mycket funderande, tillbaka till moderklubben för att bli frisk och hitta formen igen.

–Tanken var väl att jag skulle gå tillbaka till Bromölla igen, säger Jens Larsson.

Nu blev det inte så.

Jens Larsson är kvar i Everöd.

Från och med i år som tränare.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons