Annons

5 frågor – Erton Fejzullahu

Sport • Publicerad 12 augusti 2009

Erton Fejzullahu, 21, förre Mjällbyspelaren och det nyblivna Hollandsproffset (NEC Nijmegen), som i dag gör "riktig" U21-debut när Sverige möter Danmark i Viborg.

Dubbellandskamperna i juni var med ett föryngrat U21-landslag. Nu gör du debut på riktigt i U21-sammanhang. Känner du så själv också?

Annons

– Jo, det får man ju säga. Nu är man ju uttagen i det riktiga U21-landslaget, och det är ju vi som ska försöka kvalificera oss till EM 2011.

Får du spela från start?

– Vi har inte fått laget än (efter lunchträningen i går), men eftersom det är träningsmatch så lär nog de flesta få spela.

Du har ju annars hunnit göra två ligamatcher med din nya klubb i Holland. Vad finns att berätta?

– Jag har spelat båda matcherna från start och jag tycker det har gått bra. I första matchen mot Feyenoord spelade jag hela matchen och nu sist mot Herenveen så spelade jag tills jag fick kramp.

Och så fick du göra mål i hemmapremiären också (4–1 mot Herenveen)…

– Det var inte fel. Det kändes härligt att få göra mål inför hemmafansen i första matchen, sånt gör ju att man blir gillad direkt.

Har du funnit dig till rätta i laget och staden?

– Jag trivs utmärkt så här långt. Killarna i laget har varit jättetrevliga och gjort så att jag kommit in bra i det. Sen har jag precis fått en egen lägenhet så nu får man inhandla lite möbler och andra grejor.

Marcus Nilsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons