Annons

A-laget förlorade premiären

Kristianstad IK inledde säsongen mot Pantern på bortais. Och det blev förlust för Per Ljusterängs ungtuppar.
Sport • Publicerad 14 augusti 2009

Pantern 3

KIK 1

Annons

Det är i stort sett ett helt nytt KIK publiken kommer att få se i år. Därför var det inte särskilt konstigt att det nykomponerade laget fick stryk av ett samspelt Pantern.

– Vi har ju en hel del nya spelare och de hade i stort sett samma lag som de haft de senaste åren. Det syntes att de var mer samspelta än oss, säger den assisterande tränaren Daniel Granqvist som fick sköta analysen när Per Ljusteräng inte fanns tillgänglig.

Pantern tog ledningen efter fem minuter, men KIK hann kvittera innan den första perioden var slut. Seth Wikskal, 24, näst äldst på forwardssidan satte kvitteringen, assisterad av åldermannen Jens Svensson, 30.

– Det man kan säga är att det fanns mer positivt att ta med sig än negativt. Det var bra inställning och attityd hos alla killarna. Vi ville mycket, kanske lite för mycket i vissa situationer.

Det är många nya spelare i årets lag. Vad kan vi förvänta oss för KIK?

– Ungdomlig entusiasm är ju en sak man kan plocka fram. Sen utan att säga för mycket så var det mycket mer tacklingar i den här matchen jämfört med hur det sett ut tidigare, säger Granqvist.

Pantern gjorde 2–1 i den andra perioden och fyllde sen på med 3–1 i den tredje. Trots stundtals hafsigt och ovårdat spel från gästerna var ledningen nöjd med premiärmatchen.

– Det är som det brukar vara under första matchen, säger Granqvist.

Några formationer kördes inte in under den här matchen, det är något som får vänta ett par matcher.

– Nu får alla visa upp sig i ett par matcher innan det börjar paras ihop som det ska se ut senare.

Jonas Lindström, Johan Magnusson och Mikael Jansson var tre KIK:are som stack ut ur mängden. Det är lika bra att lägga namnen på minnet redan nu.

Robin Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons