Annons

Åberg rasade på slutvarvet: "En kämpig dag"

Det blev ingen gyllene avslutning på veckan för svenske golfesset Ludvig Åberg.
23-åringen slutade på tionde plats i stortävlingen på Europatouren efter att ha skjutit fyra över par sedan han gått ut i ensam ledning.
Ryan Fox vann på –18.
– Det var lurigt där ute, säger Åberg.
Golf • Publicerad 17 september 2023
Ludvig Åberg fick kämpa under söndagen.
Ludvig Åberg fick kämpa under söndagen.Foto: John Walton/AP/TT

Ludvig Åberg har varit den hetaste spelaren i golfvärlden de senaste månaderna.

Den unge svensken har gjort raketkarriär där han på kort tid hunnit bli proffs, vinna en Europatourtävling och tas ut i Europas Ryder Cup-lag.

Annons

Med två slags ledning inför avslutningen av Europatourens flaggskeppstävling på Wentworth i London hade han chansen att ta ytterligare en triumf.

Men det fina spelet från de första dagarna var som bortblåst. Under de första hålen lekte han mest i sanden efter att ha hamnat i bunkern i tid och otid.

Dubbla dubbelbogeys

– Det var lurigt där ute. Även om jag tyckte att jag slog bollen ganska schysst var det svårt att bedöma vinden. Jag slog ett par slag som hamnade på fel sida och då blir det svårt att rädda sig och räddade väl inte upp det med puttern heller, säger Åberg i Viaplay.

På det femte kom katastrofen. Vill man vinna stora tävlingar bör man inte göra dubbelbogeys. Särskilt inte utan pliktslag.

Men det var precis vad Åberg gjorde. Två gånger om dessutom då han upprepade samma misstag två hål senare.

– En kämpig dag men mycket att ta med sig från denna vecka ändå. Det är en kämpig bana. Framförallt när det börjar regna och blåsa. Jag hanterade väl inte de yttre förhållandena så bra i dag men jag är nöjd med tävlingen ändå, säger Åberg.

Vann efter avbrottet

Medan Åberg kämpade tryckte de jagande världsstjärnorna gasen i botten. Blivande Ryder Cup-kollegan Tyrrell Hatton såg ut att ha segern i en ask när spelet blåstes av för oväder.

När spelarna var ute på banan igen några timmar senare var det i stället nyzeeländaren Ryan Fox som tog kommandot.

Och med en birdie på det sista hålet tog han hem segern efter en 67-runda.

Näst främsta blågula representanter blev Vincent Norrman och Alexander Björk som delade 18:e platsen på –10.

För Åberg väntar närmast Ryder Cup i Rom om två veckor.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons