Annons

Ahlm nobbar idrottsgalan

Det blir Tivolihallen i Ljubljana i stället för Södra Kasern i Kristianstad.
Sport • Publicerad 31 januari 2004
Marcus Ahlm kommer inte till kvällens idrottsgala i Kristianstad. BILD: PRESSENS BILD
Marcus Ahlm kommer inte till kvällens idrottsgala i Kristianstad. BILD: PRESSENS BILDFoto: 

Marcus Ahlm kommer inte Kristianstads idrottsgala i kväll. Han har ett internationellt uppdrag som måste slutföras.

Sverige spelar i dag om sjundeplatsen i EM och Marcus Ahlm har åter blivit ett alternativ på linjen för Bengt Johansson. Han har frisknat till efter senaste sjukdomssläng och är beredd att spela mot Serbien-Montenegro. – Kroppen är rätt tömd på kraft vid det här laget, men jag räknar med att kunna spela. Jag fick nog nån slags matförgiftning och har spytt. Men det gick över på ett dygn, berättar Marcus Ahlm i Ljubljana.

Annons

Om Ahlm inte varit upptagen av EM-spel hade han varit i Kristianstad i dag. Marcus Ahlm är tillsammans med fotbollslandslagens Malin Andersson och Mikael Nilsson nominerad i klassen "Årets idrottsambassadör för Kristianstad". Han är hedrad över nomineringen men vågar inte tippa vem som kommer att vinna den prestigefyllda klassen.

– Både Malin och Mikael har gjort fantastiska prestationer. Malins frisparksmål i VM var grymt och silvret en stor framgång för damlandslaget. Hon måste ligga jättebra till.

– Och Mikael Nilsson har gjort en nästan ofattbar resa från Ovesholm till landslaget. Jag känner "Micke", vi gick på gymnasiet tillsammans. En trevlig kille. Marcus Ahlm åker tillbaka till Kiel på söndag och planerar att vara med i måndagsträningen. Handbolls-EM i Slovenien har verkligen inte varit hans turnering. Det började med förkylning och nedsatt kondition precis före turneringen och det fortsatte med matförgiftning efter Danmarksmatchen. Som ett brev på posten har spelet heller inte tillnärmelsevis hållit lika hög klass som det gjort under succémånaderna i Kiel.

– Att det varit motigt för mig är väl det minsta man kan säga. Men det är inte mycket att göra åt det nu. Vi får försöka slå Serbien-Montenegro och därmed avsluta EM-turneringen med två raka segrar.

Avslutar Marcus Ahlm – en av Kristianstads stora idrottsambassadörer.

Jan Ohlsson

HANDBOLL LJUBLJANA
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons