Annons

Åhus hade stolpe ut

Upphämtningen höll på att sänka publikfavoriten - Rickard Ahlstedt och Åhus Handboll var bara ett stolpskott från final.
Sport • Publicerad 21 juli 2008

- Klart att det är surt. Jag hade ju hellre sett att skottet hade gått in. Det kunde det lika gärna ha gjort, suckar Rickard Ahlstedt, som bröt igenom på högerkanten.

Skottet landade i stolpen och istället kunde Rimbo kontra. Duktige Fredrik Johansson revs ner och tilldömdes straff. Där avgjorde Fredrik Nilsson och publikfriarna Rimbo HK kunde ta sig till final med ett nödrop.

Annons

Dessförinnan hade Åhus hämtat in 14-10 till 14-14 och grejat förlängning. En osannolik upphämtning. Showgänget med bröderna Tollbring i spetsen showade kanske lite väl mycket. Jeff Tollbring kastade bort ett par bollar från sin målvakts-position. Några anfall senare var Åhus ikapp.

- Vi vet om att de showar när de är i ledningen så det kändes aldrig riktigt kört, säger Ahlstedt.

Åhus vann uppkastet i förlängningen och ville behålla bollen då man menade att Rimbo täckte innanför. Domaren ville annorlunda och Åhusgänget var rejält förgrymmade efteråt.

När känslosvallet lagt sig kommer säkert Åhus Handboll att vara mycket nöjda med sin insats i herrarnas elitklass. På sin väg till semifinalen så blev det bland annat utklassningssegrar mot IFK Kristianstad och IFK Trelleborg. Man störde såväl Hammarby som Rimbo och slog ut Skanderborg i kvarstfinalen. Fredrik Olofsson var en av dem som glänste mest.

I laget spelade även Andreas och Daniel Mårtensson, Christoffer Björklund, Johan Persson, Oskar Jansson och Ola Månsson. Rickard Ahlstedt förstärkte på söndagen.

Jens Brogren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons