Annons

AIK Hockey värvar finländsk målvakt

AIK Hockey värvar ny målvakt i jakten på en plats i kvalserien. Men Kristianstadssonen Ola Nilsson, förstemålvakt hela säsongen är inte orolig över att bli petad.
Sport • Publicerad 29 januari 2004

– Så bra som jag har spelat hela säsongen så lär det bli tufft för honom om han ska konkurrera ut mig, säger Ola Nilsson tryggt.

Den superallsvenska klubben har gjort klart med finländske Kristian Antila, 24, från NHL-laget Edmonton.

Annons

Antila har tidigare spelat i bland annat Ilves från Tammerfors och Björneborgsklubben Ässät.

Sedan 2002 har Antila spelat i Nordamerika, där han draftades av Edmonton i fjärde rundan redan 1998. Finländaren har dock inte tagit en plats i NHL-klubben utan spelade ifjol för farmarlaget Hamilton i AHL och för Wichita i CHL. Den här säsongen har han tillbringat i Columbus Cottonmouths i ECHL, East Coast Hockey League.

Kontraktet med AIK gäller resten av säsongen.

– Skälet bakom värvningen är att AIK:s andre målvakt, Joakim Persson, är skadad och borta resten av säsongen. Klubben behöver en backup ifall jag skulle bli skadad. Vi har ingen annan kille som riktigt håller måttet, säger Ola Nilsson.

Så tanken är inte att AIK ska få en ny förstemålvakt i Antila?

– Nej, inte enligt vad klubben sagt till mig i varje fall. Och jag är inte orolig, han får slita hårt om han ska peta mig, säger 25-åringen från Kristianstad.

Ola Nilsson kom till AIK från MIF inför årets säsong. Och den Kristianstadsfostrade målvakten har gjort succé: Ola har stått alla matcher under säsongen, bortsett från de fem matcher i höstas när han var skadad i ena knät. I målvaktsrankingen av lagen i superallsvenskan ligger Ola fyra. Han har en räddningsprocent på 88,24 procent.

Nu är AIK på god väg att ta sig till kvalserien mot elitserien.

– Ja, det ser bra ut så här långt, säger Nilsson.

Vad är ditt eget mål med säsongen?

Annons

– Att spela i elitserien igen så snart som möjligt, förhoppningsvis redan nästa år med AIK.

Hur ser du på AIK:s chanser att ta sig till kvalserien?

– Tja.. vi får se. Jag tycker det är mycket jämnt mellan alla lagen i serien. Men vi har en av de största favoriterna, Skellefteå, nu på fredag – det vore bra om vi slog dem.

Just nu ligger Leksand och Mif på kvalplatserna i elitserien. Skulle du vilja möta Mif i ett kval?

– Nej, helst inte. Och det beror inte på att jag inte vill spela mot dem – för det skulle naturligtvis vara jätteroligt – eller på att jag tror att vi inte skulle kunna vinna, utan på att jag fortfarande har hjärtat kvar i Mif. Jag vill att de ska fortsätta spela i elitserien.

Cecilia Isberg

ISHOCKEY STOCKHOLM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons