Annons

AIK:s svängning: Damlaget får spela vidare

Efter många år av ekonomiska problem kom beslutet att AIK:s bandyverksamhet läggs ned.
Ett fastställande som nu ändrats: Damlaget blir kvar.
Bandy • Publicerad 3 november 2022
AIK dambandylag lever vidare – trots klubbens tidigare besked om att all verksamhet lagts ned. Arkivbild.
AIK dambandylag lever vidare – trots klubbens tidigare besked om att all verksamhet lagts ned. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

AIK bandys ekonomi har varit en följetong under året. Förra veckan gick föreningen visserligen vinnande ur en tvist med Tillväxtverket, och fick därmed behålla 2,4 miljoner kronor i utbetalt coronastöd.

Men samtidigt fick klubben avslag på ytterligare coronastöd, drygt 3,7 miljoner kronor, för perioden 1 december 2020–31 maj 2021.

Annons

En tid efter beslutet meddelade AIK – som har skulder på 2,8 miljoner hos Kronofogden – att verksamheten läggs ned.

Får damlaget spela vidare?

En dom som nu ändrats.

I en intervju med P4 Stockholm säger ordförande Bo Fasth att damlaget – som har tagit 15 SM-guld och var i final i våras – kommer att spela vidare.

– Vi har hela tiden jobbat på en lösning för att kunna fortsätta med damverksamheten, och nu på morgonen har vi fått det bekräftat från förbundets generalsekreterare (Pär Gustafsson) att sättet vi tänker lösa det här på är en väg som vi får gå, säger han.

"Missförstånd"

Till SVT säger Fasth:

– Det var ett missförstånd. Vi var inte riktigt på det klara med att damlaget inte berörs av elitlicensen. Det var nog en lite för snabb nedläggning.

– Den fortsatta verksamheten kommer att sponsras av våra klubbmedlemmar. Det finns ett antal som poppat upp efter att det här blev känt och vill bidra till att vi kan driva damlaget.

Enligt Pär Gustafsson, som Radiosporten har pratat med, är dock inget klart i frågan om AIK:s damlag blir kvar eller inte.

– Det är upp till vår tävlingskommitté att se vad som är möjligt. Det mötet är inte ens startat av vår tävlingskommitté. Det finns inga officiella uppgifter, säger han.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons