Annons

Albatross bäst när det gällde

I höstens viktigaste match gjorde Albatross sin bästa insats någonsin. Klubbrekordet förbättrades med över 100 poäng. Laget vann division I östra och tog sig till kvalserien.
Sport • Publicerad 2 december 2002

Nerver brukar kunna ställa till det i avgörande lägen. Men när Albatross behövde en poäng i höstens sista omgång för att nå allsvenska kvalserien efter jul plockade laget fram storspelet. Kalmarlaget BK62, som ledde serien inför lördagens matcher, besegrades med 16–4. Men det som imponerade mest var ändå Albatross slagning. Laget noterade 6977 och hela fyra man var över 900-strecket. Håkan Persson, lagets mest stabile denna säsong, var bäst med 952, Mikael Jacobsson 931, Michael Lorenzen 922, Mikael Söder 901. Därefter följde Niklas Olsson 872, Mikael Andersson 863, Niklas Svantesson 824. Henrik Fahlborg och Johan Persson spelade två serier var och nådde tillsammans 710. – Vårt gamla klubbrekord rök med över 100 pinnar. Lite synd bara att vi inte kunde göra över 7000 – det hade varit grymt bra, säger Lorenzen. Segern var dock inte helt ohotad. Trots att Albatross nådde över 1899, men BK62 var inte långt efter och Albatross fick ”bara” 4–1. I andra serien blev det också 4–1, men i den tredje serien började hemmalaget knackigt men sedan tog man tag i spelet och vann med 4–1. – Säg att vi förlorat tredje serien med 0–5, då hade det helt plötsligt varit match igen, säger Lorenzen. Nu blev det seger med 16–4 och med segern vann man serien. I andra änden av tabellen avslutade Osby med en förlust mot Perstorpslaget Frigg. Matchen slutade 11–9, men avgjordes inte förrän i slutrutorna av sista serien. Återigen spelade Osby jämnt med sin motståndare men vek ner sig i slutet. Bäst i Osby var Mats Nilsson på 790. Mikael Hallqvist

BOWLING KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons