Annons

Albatross en spärr från vidare kval

BOWLING Nytt hallrekord. Putsat klubbrekord. Men ändå en spärr ifrån. Albatross hade inget vidare flyt i kvalet till Allsvenskan.
Sport • Publicerad 30 april 2001

Seriesegern i division I Södra gav Albatross en plats i play off. Tillsammans med Marbodal och Vimmerby spelade Kristianstadskillarna om att få kvala vidare till Sydallsvenskan.

Det började inte speciellt bra.

Annons

Underläge med 1–9 efter två serier mot Vimmerby i första matchen. Men Albatross reste sig, gjorde 5–0 i tredje serien och plötsligt var det match igen.

I fjärde var man sen ytterst nära att fixa en poäng. Men det blev ”bara” 3–2 i sista serien, Albatross förlorade ett banpar med två pinnar och förlorade med 9–11.

I andra – och sista – matchen väntade Vimmerby. Albatross som var inkörda på de lättspelade banorna rivstartade, laget vann första serien med 110 pinnar men det gav ändå bara 3–2.

Andra serien gick bättre – seger 4–1 – innan tredje förlorades med samma siffror.

Sista serien blev ungefär som den första. Albatross vann med 150 pinnar men vann ändå bara med 3–2.

Segersiffrorna skrevs alltså till 11–9 men siffrorna var betydligt bättre. Albatross putsade Marbodals hallrekord från första matchen med 150 pinnar. Nytt rekord för Gislaveds Bowlinghall och klubbrekord för Albatross är numera 6825.

Bäst var Mikael Jacobsson som gjorde smått otroliga 1018 och var över 800 redan efter tre serier. Michael Lorentzen hade 914, Mikael Söder 851, Henrik Fahlborg och Stefan Nilsson 841, Niklas Olsson 821, Mattias Steen 793 och Niklas Svantesson 746.

–Det är elitserieklass på det resultatet, säger Lorentzen.

I sista matchen mellan Marbodal och Vimmerby krävdes 11–9 till Vimmerby för att Albatross skulle få kvala vidare.

Och fram till slutrutorna såg det faktiskt ut att gå vägen. Men på sista banparet så vände Vimmerby underläget. De två Marbodalspelarna hade båda en kägla att slå ner men de misslyckades och Vimmerby vann serien med 5–0, matchen med 12–8 och kvalar vidare.

–Vi var en spärr ifrån. Det är som om man hade spelat en lång serie i fotboll och förlorat seriesegern i sista minuten på en stolpe ut.

Av Mikael Hallqvist
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons