Annons

Albatross kvalar till Allsvenskan

BOWLING Albatross vann division I. Nästa helg väntar kval till Allsvenskan. Men seriesegrarna väljer att ligga lågt. –Det är lång väg till Allsvenskan, säger Mikael Lorentzen i Albatross.
Sport • Publicerad 23 april 2001
Nu väntar kval. Efter 14–6 mot Mamba vann Albatross bowlingens division I och därmed får laget chansen att kvala sig till Allsvenskan. Bild: WILLY ALM
Nu väntar kval. Efter 14–6 mot Mamba vann Albatross bowlingens division I och därmed får laget chansen att kvala sig till Allsvenskan. Bild: WILLY ALMFoto: 

Inför sista omgången ledde Lundalaget Mamba med en poäng före Albatross och Karlskrona.

Men Mamba hade två bortamatcher – mot just Albatross och Karlskrona.

Annons

Och eftersom lundensarna inte räckte till mot Karlskrona så blev matchen mellan Albatrossoch Mamba en direkt avgörande match om vilket lag som skulle ta kvalplatsen.

Albatross var tvingat att vinna med minst 14–6 annars hade Karlskrona tagit seriesegern. Och visst började det bra för Albatross som tog de två inledande serierna med 4–1 och hade således 8–2 inför de två avslutande. Men i den tredje var nerverna helt plötsligt utanpå de röda Albatross-töjorna. Förlust med 2–3 och hastigt men mindre lustigt var seriesegern på väg österut. Men med en rejäl kraftansträngning gjorde Albatross nödvändiga 4–1 och fixade därmed en plats i Allsvenska kvalet nästa helg.

Bäst i hemmalaget var Niklas Olsson med 874, därefter Mikael Lorentzen på 847, Mikael Jacobsson 834 och Johan Persson på 810.

Nästa vecka kvalar alltså Albatross, för motståndet står Västervik och Marbodal.

Kvalserien spelas i Gislaved. Och det oroar. Albatross bortaspel har nämligen inte varit det bästa under säsongen. Laget har bara vunnit två av sju matcher på bortabana.

–Det är otroligt egentligen. Men alla lag i vår serie har spelat dåligt borta.

–Mamba var seriens bästa lag men dom tappade en poäng hemma och det förlorar dom serien på, säger Mikael Lorentzen. För Albatross seriekollega från Hässleholm, 59:an, var läget precis tvärtom. Redan innan helgens match mot Tomelilla stod det klart att 59:an nästa år spelar division II.

–Det var en avslagen match vi hade ju ingenting att spela för, säger 59:ans coach, Peter Lilja.

Bäst i 59:an var Ola Olsson med 869.

–Nu tar vi nya tag i tvåan, säger Lilja.

Annons

Osby ligger risigt till i Södra kvalserien. Om det vill sig illa för Göingarna kan de bli av med sin Allsvenska status.

–De lag som inte skulle vinna vann, säger Egon Ståhlros i Osby.

Visserligen vann Osby också, med 11–9 mot N6, men det borde blivit större siffror.

Inför tredje serien hade Osby 11–4 och därmed var matchen avgjord. Men istället för att ordna en bättre differens så la Osbyspelarna av och det blev bara två plus.

Nu lär laget behöva vinna åtminstone en av bortamatcherna mot BK 62 eller Globen för att hänga kvar.

Cefyra avslutade säsongen på bästa tänkbara sätt. 16–3 mot Bowi.

Bäst var Åsa Forsberg som gjorde 761.

Inför nästa säsong är Cefyra kvar i division II men laget vill upp och man har ett gäng nyförvärv på gång.

–Det är sex-sju tjejer på väg hit, säger Petra Karlsson i Cefyra.

–Vi siktar högt.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons