Annons

Alex Racoveanu lägger av

Handikappsimmaren Alex Racoveanu, med moderklubb S71, slutar med simning på elitnivå.
Sport • Publicerad 7 februari 2008

- Jag har valt att avbryta min satsning mot Paralympics i Peking och i och med detta väljer jag att lägga av med simning på yttersta elitnivå, säger Alex Racoveanu.

Racoveanu har länge tillhört världstoppen i handikappsimning men nu väljer han alltså att hoppa av sin elitsatsning.

Annons

- Anledningen till att jag väljer att lägga av är en kombination av flera faktorer, säger Alex och tar upp några av dem.

- Konkurrensen i den klass jag tävlar i har blivit tuffare för varje år och de bästa tränar simning på heltid vilket jag inte har haft möjlighet till. Sen har Svenska Handikappidrottsförbundet inget individuellt stöd till sina elitaktiva och det stöd som landslaget får är litet.

- Detta gör att förutsättningarna för oss svenska simmare med funktionshinder i jämförelse med våra konkurrenter är väldigt dåligt.

När Racoveanu nu lägger simningen åt sidan har han annat att fokusera på.

- Jag ska fokusera på mina studier vid Handelshögskolan i Stockholm och mitt deltidsjobb på Handelsbanken Capital Markets.

Alex Racoveanu skördade en del framgångar i bassängen.

Här är några av dem:

ºSju NM guld

ºFyra världsrekord och 11 europarekord

ºEM-brons vid EM i Stockholm 2001.

Annons

º5:e plats på 100m fjäril på Paralympics i Aten 2004

º4:e plats på 100m fjäril på VM i Argentina 2002.

Marcus Nilsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons