Annons

Isak avgjorde för Newcastle: "Väldigt nöjd"

Alexander Isak är tillbaka i målprotokollet i Premier League.
Svensken byttes in för sitt Newcastle och avgjorde 1–0-matchen mot Fulham.
Fotboll • Publicerad 15 januari 2023
Alexander Isak, mitten, nickade in segermålet för Newcastle.
Alexander Isak, mitten, nickade in segermålet för Newcastle.Foto: Nick Potts/AP/TT

Isak fick inleda på bänken och byttes in med 20 minuter kvar av matchen. Det var all tid han behövde, anfallaren avgjorde hemmamötet med Fulham med en nick i den 89:e minuten.

– Jag är väldigt nöjd. Det var en svår match men jag tycker att vi förtjänade trepoängaren, och jag är så klart glad över att ha gjort mål, säger han till Newcastles webbplats.

Annons

– Jag kom in och tänkte på att ge laget energi och få oss att fortsätta spela offensivt. Jag hade känslan att chansen skulle komma, och jag var på rätt plats vid rätt tillfälle.

Den svenske landslagsspelaren gjorde i förra veckan comeback efter att ha varit lårskadad sedan mitten på september. I den matchen blev det en chockartad förlust med 1–2 mot League One-laget Sheffield Wednesday i FA-cupens tredje omgång. Isak byttes då ut efter halva matchen.

I ligan har Newcastle däremot gått som tåget. Efter 19 spelade matcher har man bara förlorat en och ligger just nu trea i Premier League-tabellen, dock med fler matcher spelade än lagen både före och efter.

– Det har varit frustrerat, säger Isak om skadefrånvaron. Det har hjälpt en del att laget har spelat bra, det gjorde mig lugnare. Nu är jag bara glad över att vara tillbaka och kunna bidra.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons