Annons

Alexandersson petas i EM-stafetten

Orientering • Publicerad 12 maj 2021
Tove Alexandersson petas från EM-sprintstafettlaget. Arkivbild.
Tove Alexandersson petas från EM-sprintstafettlaget. Arkivbild.Foto: Geir Olsen/AP/TT

En av världens bästa orienterare, Tove Alexandersson, tar inte plats i det svenska EM-stafettlaget. Superstjärnan petas från sprintstafetten till förmån för Lina Strand och Sara Hagström, meddelar orienteringsförbundet på sin webbplats. Gustav Bergman och Emil Svensk tar hand om de två sista platserna i laget.

– Lina, Gustav och Emil är alla rutinerade sprintstafettlöpare som är i bra form så de kommer att kunna ge Sara ett fint utgångsläge. Sara har sett väldigt stark ut under våren, hon har verkligen imponerat, säger förbundskapten Håkan Carlsson i ett uttalande till TT.

Annons

Sprint-EM avgörs i schweiziska Neuchâtel under Kristi himmelsfärdshelgen och första tävling ut är alltså torsdagens sprintstafett.

Tove Alexandersson, som bland annat har tilldelats både Jerringpriset och Bragdguldet, är uttagen i EM-truppen och kommer delta i andra lopp under mästerskapet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons