Annons

Allsvenska spelschemat kan kastas om

Fotboll • Publicerad 4 maj 2020
IFK Norrköpings Alexander Fransson är en av alla spelare som får vänta och se när den allsvenska seriepremiären kan bli av, och hur spelschemat kan komma att förändras. Arkivbild.
IFK Norrköpings Alexander Fransson är en av alla spelare som får vänta och se när den allsvenska seriepremiären kan bli av, och hur spelschemat kan komma att förändras. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Det är inte så enkelt som att bara flytta fram hela spelschemat när fotbollsallsvenskan nu hoppas på en försenad seriepremiär i mitten av juni. Ola Rydén, ligaansvarig på Svensk elitfotboll (Sef), säger till Aftonbladet att man tagit fram nya datum för de 10–15 första omgångarna, men att man fortfarande inte har placerat in lagen.

– Vi börjar i den änden, sätter datumen för omgångarna innan vi gör det andra, säger Ola Rydén.

Annons

Förhoppningen är att coronakrisen inte ska flytta fram seriepremiären längre än till 13–14 juni. Men den redan laga spelordningen, utifrån den tänkta premiären den 4 april, kan behöva slängas om.

– Det gamla spelschemat kommer inte att flyttas i sin helhet, det är helt omöjligt, säger Rydén.

– Sedan kan det bli så att de 30 omgångar som ändå är framlottade kan ligga som tidigare, men att de måste flyttas i ordning till andra datum.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons