Annons

Alshammar glänste i sin comeback

Sport • Publicerad 14 januari 2004
Therese Alshammar glänste i sin comeback och vann 50 meter fritt på hemmaplan när världscupen gästade Eriksdalsbadet i Stockholm.
Therese Alshammar glänste i sin comeback och vann 50 meter fritt på hemmaplan när världscupen gästade Eriksdalsbadet i Stockholm.Foto: 

Autografjägarnas största klipp i Eriksdalsbadet var givet.

Therese Alshammar, 26, lyste i sin comeback och kunde ha skrivit sin namnteckning hur många gånger som helst efter segern på 50 meter fritt.

Annons

– Det här var nästan jobbigare än loppet, sade hon och pustade ut efteråt.

"Tessan" och Emma Igelström stod för de svenska segrarna den första dagen av världscuptävlingarna i Stockholm. För Alshammar var det ett viktigt test. Efter att ha flyttat hem till Sverige efter åtta år utomlands, bytt tränare till Johan Wallberg och förändrat träningsupplägget var det examensprov.

Betyget?

–Jag är hyfsat nöjd, men inte med målgången. Den var jävligt dålig, sade Alshammar.

Nåja, det var väl kanske att ha höga krav på sig själv. Hon var överlägsen i loppet, vann på 24,28 och var 32 hundradelar före Malia Metella, Frankrike, och hade ytterligare två hundradelar ned till trean, rutinerade stjärnan Alison Sheppard, Storbritannien.

–Jag hade hoppats på att simma under 24 sekunder, men 24,2 var okej, sade "Tessan". (TT)

SIMNING STOCKHOLM
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons