Annons

Anders Nicklasson har fått ett nytt krislag

Först Åhus HBK. Sedan Kristianstad/Wä. Nu Lönsboda GIF. Tränaren Anders Nicklasson har fått ett nytt krislag att ta hand om.
Sport • Publicerad 11 december 2002

Lönsboda GIF står inför en omfattande generationsväxling. Division IV-laget ser ut att förlora stora delar av sin stomme inför nästa säsong. Det är redan klart att målvakten Stefan Hansson vänder hem till Glimåkra IF. Detsamma gäller för skyttekungen Magnus Johansson som även uppvaktades av nyblivna division III-laget VMA IK. Dessutom har hans båda målkompisar Mikael Hofflander och Daniel Nyman starka funderingar på lägga av med fotbollen. Lägg där till Daniel Skarp som placeras i Jämshög. Den rutinerade och respekterade kvartetten toppade fjolårets interna skytteliga och gjorde tillsammans 39 av Lönsbodas 45 mål. – När det gäller Nyman och Hofflander så har jag stora förhoppningar om en fortsättning. De har sagt att de ska sluta, men jag tror att de kommer att känna att det kliar i benen till våren, säger den nye tränaren Anders Nicklasson som också ser ut att tappa Niklas Arvidsson till Broby. – Det är naturligtvis inte helt lyckat att det blir så här. Samtidigt finns det många unga spelare som får chansen att kliva fram och utvecklas, fortsätter Anders Nicklasson. Han ställs nu inför situation som i både Åhus HBK och Kristianstad/Wä. – Jag ser inget konstigt i det. Faktum är att jag tycker bäst om att träna unga lag. Det finns mer att lära ut och utveckla där. Visste du om att en så här pass stor spelarflykt var på gång? – Inte en så omfattande. Men det här är inget jag deppar för, jag ser framemot säsongen. Fotbollssektionen tror att vi kan få ett nästan lika slagkraftigt lag som ifjol, säger han. En av anledningarna stavas Daniel Yanev. Den rutinerade forwarden – som tidigare spelat under ledning av Nicklasson – står överst på önskelistan. – Vi trivs ihop och tanken är att Daniel ska ha en roll som spelande hjälptränare. Han har mycket att tillföra. Förhoppningsvis går det att lösa så att Daniel kommer hit. Sedan har vi en del annat på gång också, men inget som jag kan gå in på i detalj, avslutar Anders Nicklasson. Anders Thell

FOTBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons