Annons

Andersson skriver historia i rallycross-VM

Bilsport • Publicerad 10 maj 2022
Klara Andersson skriver historia som den första kvinnan att skriva på ett kontrakt för en hel VM-säsong i rallycross.
Klara Andersson skriver historia som den första kvinnan att skriva på ett kontrakt för en hel VM-säsong i rallycross.Foto: Construction Equipment Dealer Team

Svenskan Klara Andersson blir historisk som första kvinna att få en permanent förarplats i rallycross-VM. 22-åringen har skrivit på för det nya svenska stallet CE Dealer Team, där hon och finländaren Niclas Grönholm bildar förarduo.

"Jag känner mig väldigt stolt över att bli den första kvinnan som får köra en hel säsong i rallycross-VM. Det här är utan tvekan det mest inspirerande jag gjort i livet. Jag har mycket att lära, men mitt långsiktiga mål är att bli den första kvinnliga världsmästaren i rallycross", säger Klara Andersson i ett pressmeddelande.

Annons

Det är också en historisk säsong i sin helhet som väntar. I år går den högsta VM-klassen över till att köras helt med elbilar.

Rallycross-VM inleds officiellt i tyska Nürburgring 30–31 juli, men redan i värmländska Höljes 2–3 juli kommer de nya elbilarna att vara med som uppvisningsklass.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons