Andrée Persson uppvaktad av Rögle

Tyringe slog Mölndal med 3-1 i den viktiga streckmatchen. Ett skönt besked. Men laget riskerar samtidigt att tappa sitt unga stjärnskott Andrée Persson.
Sport • Publicerad 12 december 2002

19 åringen som ska spela Junior-VM i julhelgen har uppvaktats av allsvenska Rögle BK, allt sedan Tyringes ekonomiska problem blev kända. – Det stämmer att Rögle har kontaktat mig, men exakt hur intresserade de är, är svårt att säga. Det är klart att de passar på att prata med mig, nu när läget är som det är i Tyringe, säger Persson. Spelarna i Tyringe gav klubben 14 dagar på sig att ordna upp ekonomin. Därefter kommer de att samlas på nytt. Utan möjlighet att betala ut löner riskerar Tyringe att tappa flera spelare. – Vi får se vad som händer, jag hoppas givetvis att det ska lösa sig för Tyringe, byn behöver sitt hockeylag, säger Andrée Persson. Hur pass intressant är Rögle? – Det vill jag inte säga någonting om. Jag har kontrakt med Tyringe året ut och det är det som gäller för tillfället. På onsdag i nästa vecka, åker Andrée Persson över till Kanada för att spela junior-VM, en vistelse han har stora förväntningar på. – Det ska bli fantastiskt, en riktig livsupplevelse, säger han. Sista matchen för Andrée Person i Tyringedressen, innan jul, blir mot Tingsryd på söndag - om han kan spela. Onsdagens segermatch mot Mölndal såg han från läktaren- febersjuk. – Jag är snart kry och kan säkert spela på söndag, men som det kändes idag var det lika bra att stiga åt sidan. Jag hade ändå inte kunnat tillföra någonting. Det var fler nyckelspelare än Andrée som saknades igår. Skickliga anfallare som Niklas Ponné, Patrik Söderholm och Roger Nilssons fanns inte med - då klev en annan måltjuv fram. Per Fernhall var suverän och svarade för två mål och en assist. Tillsammans med målvakten, Torbjörn Wiktorsson som hoppade in istället för Marcus Vasarainen och gjorde det med bravur, var han Tyringes store matchhjälte. Hemmalaget vann med 3-1. – Jag är otroligt nöjd med segern. Det här känns förbaskat skönt, säger den glade Tyringetränaren Mats Lusth. Matchen mot bottenkollegan Mölndal var jämn. Tyringe gjorde en bra andra halva på första perioden, men föll sedan tillbaka ordentligt i period två. Laget tappade mycket puck och fick ingen som helst ordning på sina uppspel. Mölndal satte duktige Torbjörn Wiktorsson på hårt prov. Med tretton sekunder kvar tvingades han att kapitulera när hemmalaget spelade med en man mindre på isen. I sista perioden svarade Per Fernhall för två eleganta mål, det ena på straff och räddade segern åt Tyringe. – Jag tycker inte bara att Fernhall är bra, utan alla spelare som går in och ersätter idag gör ett utmärkt jobb. De kämpar otroligt och då känns det särskilt bra att vi får utdelning, säger Mats Lusth. Jens Brogren Matchfakta Tyringe-Mölndal 3-1 (1-0, 0-1, 2-0) Första perioden:1-0 (11.10) Daniel Söderberg (Per Fernhall). Utvisningar: Mölndal:2x2. Skott:10-7. Andra perioden:1-1 (19.47) Johan Fräjdin (Stefan Andersson, Dejan Matejic), spel fem mot fyra. Utvisningar: Tyringe:1x2, Mölndal:1x2. Skott:6-13. Tredje perioden:2-1 (8.31) Per Fernhall, (straff), 3-1 (12.35) Per Fernhall (Jonas Håkansson) Utvisningar: Tyringe:1x2. Skott:6-10(22-30) Domare:Per Fredriksson, Skövde. Publik:466.