Annons

Ändringarna gav resultat: "Skruvat på saker"

Sverige fick kritik efter 0–0-matchen mot Spanien i EM, men hyllades efter segern i VM-kvalet. Skillnaden mellan de två matcher är, enligt den assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren:
Fotboll • Publicerad 3 september 2021
Förbundskapten Janne Andersson och assisterande förbundskapten Peter Wettergren. Arkivbild.
Förbundskapten Janne Andersson och assisterande förbundskapten Peter Wettergren. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Wettergren tycker inte att skillnaden i bollinnehav var så stor mellan EM-matchen i Sevilla i juni och den på Friends arena på torsdagen.

– Vi har skruvat på några saker, vi är bättre när vi vinner boll för att vi försvarade lite mer framåt, vi blev inte så låga, säger den assisterande förbundskaptenen.

Annons

– Jag är jätteglad över fotbollen vi presterar, det är det här vi vill göra och jag blir jätterörd och stolt. Det betyder mycket att vi slår Spanien. Det är en skalp att vara stolt över.

På söndag möter Sverige Uzbekistan i en landskamp. Det är en match som få är intresserade av, men för landslagsledningen är även sådana landskamper viktiga.

– Eftersom vi samlas så lite är det viktigt att spelare får visa upp sig, därför är alla matcher viktiga. Det ska bli jättekul att se spelarna som får starta på söndag, menar Wettergren.

På onsdag nästa vecka väntar sedan Grekland i VM-kvalet.

– Nu ska vi glädjas åt Spanienvinsten, sedan ska vi sikta framåt och vara på hugget. Vi vill fortsätta på det här tåget och göra allt i vår makt för att lyckas. Grekland är ett bra fotbollslag, välorganiserat. Vi måste göra som i alla matcher, en toppmatch. Det går inte att göra 80–90-procentiga insatser. Alla matcher är nyckelmatcher, säger Wettergren.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons