Annons

Anna Hassö är bäst i landet i fälttävlan

RIDSPORT TOLLARP. Från början är hon hoppryttare. Men nu är Anna Hassö, Tollarp, rankad etta i landet – i fälttävlan.
Sport • Publicerad 31 januari 2001
Anna bor på en gård i Tollarp. Där kan hon och den egenuppfödda hästen Son Of a Bitch träna i den underbara naturen.
Anna bor på en gård i Tollarp. Där kan hon och den egenuppfödda hästen Son Of a Bitch träna i den underbara naturen.Foto: På väg till OS i Aten.
Mycket som ska fixas. Anna Hassö är utbildad ridlärare. Men det är många saker som ska ordnas med hästarna därför försöker jag att utbilda mig hela tiden.
Mycket som ska fixas. Anna Hassö är utbildad ridlärare. Men det är många saker som ska ordnas med hästarna därför försöker jag att utbilda mig hela tiden.Foto: 

Det är nu närmare 14 år sedan Anna Hassö kom in på fälttävlansdisciplinen.

–Jag hade hållit på med hoppning länge, och fick för mig att fälttävlan skulle vara roligare, berättar Anna.

Annons

När hon väl provat konstaterade hon snabbt att visst var fälttävlan roligare. Träningen blir mer komplex, eftersom det är tre olika grenar som måste sitta, både dressyr, hoppning och uthållighetsprov.

–Det finns alltid något att träna på, och det gör det lättare att varje dag hitta motivation till varje häst. Jag har svårt att motivera mig om det bara är samma sak hela tiden, säger Anna.

Av Cecilia Svensson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons