Annons

Anna Hassö trea inför terrängen

RIDSPORT Nu är tävlingarna i Gärds Köpinge igång och med det skulle våren ha kommit. Så var dock inte fallet, istället var det riktigt kylslaget och snålblåsten gjorde sitt till för att få fart på ekipagen.
Sport • Publicerad 14 april 2001
Frosta ryttarinnan Anna Hassö på Son of a Bitch ligger på tredje plats inför dagens terrängritt, där hon ska försöka försvara sin tredjeplats.Bild: PER ROSENQVIST
Frosta ryttarinnan Anna Hassö på Son of a Bitch ligger på tredje plats inför dagens terrängritt, där hon ska försöka försvara sin tredjeplats.Bild: PER ROSENQVISTFoto: Kvar i topp?

Första tävlingsdagen inleddes med dressyren och hoppningen i meetingets svåraste klass, Msv A special. Denna medelsvåra klass skiljer sig från den vanliga som går idag, lördag genom att dressyrmomentet innehåller galoppombyten, hoppningen ligger på Svårklass nivå och det finns fyra extra hinder i terrängen. Efter dessa två moment ligger Anna Nilsson från Tågarp i topp på hästen Catch the Star. Anna var mycket nöjd trots två nedslag i hoppningen.

– Det är första tävlingen för mig, säger hon och då brukar han alltid vara lite extra på hugget. Att det blåste gjorde inte saken bättre. För övrigt var det bara två ekipage som var felfria i hoppmomentet. –Den var svår eftersom den var väldigt teknisk men den var samtidigt väldigt utvecklande. Jan Dülov, banbyggaren, är väldigt duktig och vi måste lära oss att rida svåra banor om vi ska lyckas internationellt säger Anna.

Annons

Hur tycker du att terrängen ser ut inför morgondagen?

– Det ser jättefint ut, men det är inte utan vissa svårigheter säger hon. Det är ju det avgörande momentet och där kan allt hända

På andraplats inför morgondagen hittar vi meriterade Linda Algotsson på My Fair Lady enbart 1.8 straffpoäng efter Anna och på tredjeplats, Frosta ryttarinnan Anna Hassö på Son of a Bitch. Anna var inte riktigt nöjd ändå.

– Bytet i dressyren blev inte riktigt bra och sedan missbedömde Snacke ett hinder och fick med sig bommarna där, säger hon. Men han är rutinerad i terrängen och borde därmed behålla sin plats i resultatlistan även imorgon. Fredagen var annars en hektisk dag för Anna. Hon fick lämna tävlingarna tidigare för att ge sig iväg till Scandinavium. Med Snacke! Anna och Sofia Andler på Amaretto representerar där fälttävlanssporten i den visningen som skulle göras av svenskfödda hingstar och avkommor. Os laget i hoppning och dressyr skulle också vara där.

– Det var i och för sig lite dålig tajming tyckte Anna men det är ju bra att visa upp sig för sponsorer o dyl.

Hon vann för övrigt den ena lättklassen med hästen Handsome. Segrade i de övriga två avdelningarna var Tobias Grönberg på hästen Ingeborg och Ina Ahrensback från Danmark på Cervantes.

En Breedersklass reds också under dagen och det var Lätt för femåringarna. Där hade Gärdsryttaren Niklas Lindbäck minst straffpoäng, med hästen Cassis och skulle därmed ha kvalat om han bara hade fått sina papper.

Men finalen går inte förrän i höst så han har god tid på sig att kvala. Niklas är dessutom tillsammans med Anna Hassö de enda lokala ryttarna som rider meetingets svåraste klass. Detta var hans årsdebut och ligger på 12: e plats inför terrängen imorgon med Ferrari som han övertagit efter Kristoffer Alvén. Han berättar att de måste jobba lite mer med dressyren för att nå toppen men trots detta har han nästan alltid placerat sig i de klasser han ställt upp i.

Vi får se hur utslagsgivande terrängbanan blir imorgon

Av Alexandra Leander
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons