Annons

Anna ska sätta nya ”Welinska” avtryck i KDFF

Hyllad inför säsongen av både tränaren och sportchefen.
Och leverans direkt i premiären. KDFF:s nya mittfältsgenerator har fått en lysande start på sitt första år i klubben.
– Men det finns mer att plocka av, säger Anna Welin inför påskdagens tidiga toppmöte med FC Rosengård.
Fotboll • Publicerad 20 april 2019
Anna Welin har haft en stark utvecklingskurva de senaste åren och nu siktar hon på att ta ännu ett steg i KDFF.
Anna Welin har haft en stark utvecklingskurva de senaste åren och nu siktar hon på att ta ännu ett steg i KDFF.Foto: Victor Lindstammer

KDFF-tränaren Elisabet ”Beta” Gunnarsdottir hyllade henne när hon anlände och inför den allsvenska starten strödde sportchefen Johan Andersson lovord över henne.

Nya mittfältsstjärnan Anna Welin har fått en del press på sina axlar inför sin första säsong i ett toppsatsande KDFF.

Annons

– Det har varit många lovord och därmed mycket att leva upp till, säger Welin.

Hur var premiären?

– Vi gjorde fem mål framåt och tog tre poäng, det enda som fattades var väl att vi inte höll nollan.

Och för egen del?

– En helt okej premiär, jag fick göra ett mål och en assist och det var skönt att få vara med och bidra direkt. Samtidigt känner jag att det finns mer att plocka av i mitt eget spel.

Hur ser du på din egen roll i laget?

– Jag har spelat i en lite offensivare mittfältsroll och trivs med det. Det är kul när man får ha mycket boll, men det är inte lika roligt när motståndaren stänger ytorna så att det inte finns så mycket att jobba med.

25-åriga Welin är ingen Evelina Duljan-typ som slog igenom i tidig ålder. Som 20-åring gjorde hon sina första allsvenska matcher i karriären, då förde hon en förhållandevis undanskymd tillvaro i Vittsjö och det var den två år yngre systern Olivia (då i kDFF) som var det stora framtidsnamnet i fotbollsfamiljen Welin.

Men det har runnit en hel del vatten under broarna sedan dess. Olivias största motståndare har varit alla skadeproblem och i dag kämpar hon febrilt för att komma tillbaka till fotbollen.

Samtidigt som storasyster försöker sätta nya ”Welinska” avtryck i Kristianstads DFF.

Annons

– Det är först de två senaste säsongerna som jag har känt en egen utveckling. Jag spelade i princip alla matcher med LB07 i damsvenskan både 2017 och 2018 och när man hela tiden får möta de bästa lagen i Sverige så utvecklas man själv av det, säger Anna, som känner starkt med sin lillasyster.

– Olivia har verkligen inte haft det lätt. Det har varit otroligt jobbigt rent mentalt för henne, men jag hoppas verkligen att hon kan komma tillbaka till fotbollen.

KDFF och FC Rosengård har redan drabbat samman i en viktig tävlingsmatch den här säsongen. Lagen möttes i Malmö i Svenska Cupens direkt avgörande gruppspelsmatch och där hämtade KDFF in 0–2 till 2–2 och slog därmed ut Rosengård ur cupen.

– De lär vara extra sugna på revansch efter den matchen, säger Anna Welin, som dock inte ställer in alltför stort fokus på Rosengård.

– Vi ska spela vårt spel och göra det vi är bra på. Vi har fått den start på säsongen som vi önskat med seger i premiären och avancemanget till finalen i Svenska Cupen, nu är det bara att fortsätta på den vägen, säger den nya ”Welinskan” i KDFF.

Fotnot: Förutom Olivia har Anna en lillasyster till. Hon heter Julia, är född 2000 och spelar i elitettanlaget Borgeby.

Marcus NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons