Annelie Bohlin tog VM-brons

SKYTTE Medalj i VM-debuten. För Bromöllatjejen Annelie Bohlin kunde VM i Lahtis knappast gått bättre. – Roligt, det är inte varje dag man får en VM-medalj, säger hon lugnt till Bladetsporten efter att tredjeplatsen var säkrad.
Sport • Publicerad 11 juli 2002
Bronsskytt. Annelie Bohlin från Bromölla ingick i det svenska lag som blev trea i skytte-VM. Bild:
Bronsskytt. Annelie Bohlin från Bromölla ingick i det svenska lag som blev trea i skytte-VM. Bild:Foto: 

En bronsmedalj i all ära. Men det kunde blivit så mycket bättre än så. När de svenska damerna äntrade banan inför 60 skott liggande gjorde de det fulla av förväntningar. Skyttet hade fungerat bra under träningarna tidigare i Lahtis och målsättningen var guld. Skyttet flöt på bra men resultaten ville inte riktigt infinna sig. – Jag var helt säker på att jag sköt bra skott men så tittade jag på skärmen och så satt där en åtta, säger Annelie Bohlin. Norge vann på nytt världsrekord (1758) men Sverige var bara två poäng efter. – Vi skulle haft guldet, men vi sköt inte särskilt bra någon av oss, säger Annelie Bohlin. Som om inte den knappa differensen till guldet vore så hade Sverige samma poäng som Frankrike. – Det känns lite retligt. Individuellt sköt Annelie Bohlin 581 och hamnade med det på 14: e plats. I laget ingick, förutom Annelie Bohlin också Linda Harling, från Tibro samt Marie Enqvist, Eskilstuna. Bäst i det svenska laget var Linda Harling som kom på sjätteplats med 588 poäng. Gårdagens tävling var Annelies första och sista detta VM. Eftersom hon nyligen opererat knäet och inte är riktigt bra ännu kan hon inte var med i när man skjuter ställningar.q

Av Mikael Hallqvist
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.