Annons

Ännu ett JVM-återbud: "Kom som en chock"

Ishockey • Publicerad 6 december 2020
Karl Henriksson missar JVM. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Efter att William Eklund på lördagen lämnat återbud till junior-VM ishockey, efter att ha testat positivt för coronaviruset för sent inpå turneringen, kommer nu nästa smäll.

Frölundas Karl Henriksson har även han testat positivt för corona och missar också turneringen. Juniorkronornas tilltänkte förstacenter var chockad över beskedet.

Annons

– Det är sjukt tråkigt. På något sätt har man förberett sig på att det kan hända, men det kom ändå som en chock när beskedet kom, säger Henriksson till Expressen.

Henriksson, som stått för fyra poäng i Frölunda denna säsong, fokuserar nu i stället på att hjälpa sitt lag i SHL resten av säsongen.

– Det är det jag får ställa mig in på, säger han.

På söndagen startar Juniorkronorna sin uppladdning i Sundsvall, innan laget den 13 december reser till Edmonton, Kanada. På annandag jul, den 26 december, inleder Sverige turneringen med gruppspelsmatch mot Tjeckien.

Oscar Bjerselius från Djurgården har tagits ut som ersättare till Henriksson.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons