Annons

Ansiktsmask och ensamlunch för världsstjärnor

Använd ansiktsmask före och efter rundan – och ät lunch ensam.
Det är några av direktiven till golfstjärnorna i det koreanska LPGA-mästerskapet.
Tre av världens tio bästa spelare är med i startfältet.
Golf • Publicerad 13 maj 2020
Park Sung-hyun inför det koreanska LPGA-mästerskapet i golf.
Park Sung-hyun inför det koreanska LPGA-mästerskapet i golf.Foto: Im Byung-shik/AP/TT

Den sydkoreanska stortävlingen inleds på torsdagen för 42:a gången, men inte mycket är sig likt på Lakewood Country Club i Yangju, några mil norr om huvudstaden Seoul.

Spelare och personal får temperaturen mätt när de kommer till anläggningen. Ansiktsmask ska användas hela tiden, med undantag för spelarna när de är ute på golfbanan. Kontakten mellan spelare och caddies ska vara minimal och måltiderna ska ätas i ensamhet.

Annons

Någon publik är förstås inte välkommen.

– Normalt brukar det vara mycket fans, mer här i Korea än i USA. Men jag är tacksam för att över huvud taget ha möjlighet att spela, säger världssexan Kim Sei-young.

Största tävlingen

Tillsammans med trean Park Sung-hyun och tian Lee Jeong-eun står hon för den främsta stjärnglansen i det 150 spelare starka startfältet, som slåss om segerchecken på motsvarande cirka 1,8 miljoner kronor.

Trion befann sig i hemlandet när coronakrisen slog till med full kraft och blir nu något av pionjärer när elitidrotten i världen så sakteliga vaknar till liv igen. Det koreanska LPGA-mästerskapet är den klart största golftävlingen som har arrangerats sedan i mars och tilldrar sig därför mer intresse än normalt.

– Jag är säker på att alla har det tufft och är utmattade på grund av coronautbrottet. Jag hoppas att folk kan bli lite glada av att se oss spela (på tv), säger Lee Jeong-eun.

Fryst världsrankning

Sydkorea har klarat sig förhållandevis bra under coronapandemin, med 259 avlidna i covid-19, och basebollen och fotbollen har redan startat med ligaspel.

På annat håll i världen är de största golftourerna än så länge bara i planeringsstadiet för att återuppta tävlandet. Herrarnas PGA-tour är närmast en comeback och siktar på att arrangera sin första tävling i Texas om en månad.

Världsrankningarna för både damer och herrar har frysts tills vidare.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons