Äntligen poäng för San Marino

Sport • Publicerad 26 april 2001

FOTBOLL. Det firades i San Marino på onsdagskvällen.

Anledningen – lilleputtnationens fotbollslandslag hade spelat utan att förlora! Poängen i 1–1-matchen borta mot Lettland var den första poängen i ett VM-kval på åtta år.

Annars började allt som vanligt. Hemmalaget tog ledningen genom Southampton-anfallaren Marians Pahars redan i första minuten. Trots att Lettland dominerade första halvleken stort kunde laget inte göra fler mål. I stället kvitterade Nicola Albani på nick från nära håll i 59:e minuten. Och den första VM-kvalpoängen sedan 10 mars 1993 – 0–0 mot Turkiet – var ett faktum.

Trots poängen ligger San Marino sist i gruppen med en poäng, tre poäng efter Lettland. I toppen har Skottland elva poäng och är tre före Belgien.TT