Annons

Anton räddade en viktig poäng åt Åhus

Med två sekunder kvar på klockan kvitterade Anton Andersson till 22–22 borta mot Hohultsslätts HK – och räddade därmed en oerhört viktig poäng åt Åhus Handboll i bottenstriden i division II.
– En poäng som kan visa sig bli oerhört värdefull när det är dags att summera, säger tränaren Henrik Alvesson.
Handboll • Publicerad 4 februari 2018
Åhus Handboll fick en pinne med sig hem från det viktiga bottenmötet med Hohultsslätt, vilket gladde tränaren Henrik Alvesson.
Åhus Handboll fick en pinne med sig hem från det viktiga bottenmötet med Hohultsslätt, vilket gladde tränaren Henrik Alvesson.Foto: , Bosse Nilsson

Mötet mellan Hohultsslätt, farmarlag till allsvenska AMO Handboll, var ett klassiskt fyrapoängsmöte. Båda klubbarna stod på åtta poäng inför mötet. Åhus precis under nedflyttningsstrecket, hemmalaget precis över. Och det blev en riktig rysare. Hemmalaget satt i förarsätet under större delen av matchen. Men med en halv minut kvar av matchen visade resultattavlan 22–21 – och i samma sekund tog hemmalaget time-out.

– Då var vi verkligen i brygga, säger Henrik Alvesson.

Annons

Hohultsslätt gick till anfall med chansen att göra 23–21 och döda matchen.

I stället trampar man över.

Med sju sekunder kvar kastar Henrik Alvesson in time-out-kortet.

– Vi plockar ut målvakten (Nisse Löfquist) för att spela sju mot sex. Och då vill vi ha Anton Andersson i läge, säger Alvesson.

Och så blir det. Med två sekunder stegar Anton förbi sin försvarare, hittar målet och räddar därmed en oerhört viktig poäng till sitt Åhus.

– Med tanke på hur matchen utvecklade sig så ska vi vara nöjda med en pinne. Vi var illa ute flera gånger under matchen, säger Alvesson.

Hemmalaget hade bland annat 15–11 i halvtid och 18–11 en bit in på den andra halvleken när man bjöd in Åhus.

– En av deras spelare fick 2+2 för snack och under den perioden gjorde vi 4–0 och fick både kontakt och självförtroende, säger Henrik Alvesson, som inte enbart gladdes över poängen.

– Spelmässigt står vi bra bakåt samtidigt som vi skalar bort många av de tekniska felen. Sen måste vi fortfarande slipa på att bli effektivare. Vi kommer till bra lägen, men missar för mycket.

Det gällde dock inte Anton Svensson, sju mål, eller Eric Jönsjö, sex mål, som båda var i stort sett felfria.

Annons

– Plus också till Oscar Persson som var tillbaka i bra slag efter en mindre svacka.

På lördag väntar Hultsfred hemma i Sånnahallen.

Ännu en viktig match för Åhus.

– Vi vet att vi spelar med kniven mot strupen i alla matcher som är kvar, men det är bara att gilla läget och förhoppningsvis kan poängen ge oss lite luft under vingarna, säger Henrik Alvesson.

Patric Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons