Antonsson stor hjälte för Värnamo

Marcus Antonsson visade klass och avgjorde med ett hattrick när Värnamo besegrade Helsingborg med 3–2 i det allsvenska bottenmötet.
Fotboll • Publicerad 5 september 2022
Värnamos Marcus Antonsson gjorde hattrick mot Helsingborg.
Värnamos Marcus Antonsson gjorde hattrick mot Helsingborg.Foto: Mikael Fritzon/TT

Värnamo tog emot Helsingborg på Finnvedsvallen. Inför matchen hade det blåvita hemmalaget endast fem poäng ner till Helsingborg på nedflyttningsplats.

Värnamos Marcus Antonsson visade direkt varför han är tvåa i allsvenskans skytteliga – trots att hans lag hittas i botten av tabellen.

Den 31-årige anfallaren satte 1–0 redan i den tolfte minuten när han distinkt placerade bollen i nät efter ett inspel från höger. I den 35:e minuten höll han sig framme igen, och återigen var det ett inspel från höger som ställde till det för Helsingborg.

Antonsson rakade enkelt in 2–0 från nära håll.

Strax innan paus väckte Helsingborg liv i matchen. Rasmus Wiedesheim-Paul slog ett precist inlägg och nyförvärvet Amar Mushin nickade in reduceringen i ett övergivet Värnamo-mål. Målet var anfallarens första i allsvenskan.

Strax efter paus satte Mushin 2–2.

På tilläggstid visade Antonsson återigen klass. Anfallaren nickade in 3–2 efter en hörna. Det blev även slutresultatet.

– Det här var troligtvis det skönaste jag har varit med om i karriären, säger Antonsson till Discovery+ efter matchen.

Det innebär att Helsingborg fortsatt ligger på nedflyttningsplats, med två poäng upp till kvalplats och sju poäng upp till säker mark. Värnamo hittas på tolfte plats.

– Vi kan gå in i de fortsatta matcherna med nedsläppta axlar i förhållande till om vi inte fått med oss tre poäng i dag, säger Antonsson.

Parallellt med Värnamo–Helsingborg ställdes Kalmar mot Varberg.

Kalmars, lån från Malmö FF, Sebastian Nanasi gjorde matchens enda mål i den tolfte minuten.

Resultatet innebär att Kalmar ligger sexa i allsvenskan. Varberg hittas på 13:e plats.