Annons

Använde häxdoktorer – Mané klar för VM

Trots skadebekymmer finns Sadio Mané med i Senegals VM-trupp.
Fotboll • Publicerad 11 november 2022
Sadio Mané. Arkivbild.
Sadio Mané. Arkivbild.Foto: Sven Hoppe/AP/TT

Bayern München-stjärnan skadade vaden i matchen mot Werder Bremen tidigare i veckan och det har varit oklart om Mané skulle hinna tillbaka till VM.

Fatma Samoura, generalsekreterare i Senegals fotbollsförbund, säger i en intervju med Europa 1 att man har använt häxdoktorer och alternativa behandlingar för att få storstjärnan i spelbart skick.

Annons

Om det skulle vara effektivt eller inte visste hon dock inte.

– Jag vet inte, men i det här fallet kommer vi att använda dem ändå. Vi hoppas på mirakel, han måste vara med, säger hon.

Cissé säger att landslagsläkaren skickades till München för att undersöka Manés skada och att en god nyhet är att han inte behöver opereras. Enligt en första diagnos blir fotbollsstjärnan borta cirka en vecka.

Med i VM-truppen är han också. Mané är en nyckelspelare för Senegals landslag, där han har gjort 33 mål på 92 landskamper.

Senegals VM-premiär spelas mot Nederländerna den 21 november. Sedan väntar gruppspelsmatcher mot Qatar och Ecuador.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons